Zaštita osnova za zdrav i dobar prinos kukuruza

Zaštita osnova za zdrav i dobar prinos kukuruza

Branko Letić, mladi ratar iz novosadskog naselja Klisa, na svom gazdinstvu od stotinak hektara zemlje gaji i kukuruz. Kako kaže bez dobre zaštite nema ni dobrog roda, a za njegove visoke i zdrave prinose zaslužna je kompanija „Galenika-Fitofarmacija“.

„Koristim preparate od kompanije Galenika-Fitofarmacija, radim sa Talismanom uskolisne korove, a za širokolisne primenjujem Plamen i Bonacu. Sve zavisi šta imamo na datoj parceli od trave, ako imam divlje kupine tu dodajemo Bonacu sa dodatkom Plamena“, objašnjava Branko Letić iz Klisa.

Parcele tretirane na ovaj način prepoznatljive su u svakom ataru, pa i u Zmajevu nema im ravnih. Zaštita kukuruza počinje odmah posle setve.

Ovo je najbolji način da zaštitite jabuke


Mladi kukuruz ©Pixabay


„Postoje parcele na kojima je potreba i uslov da se radi tretiranje protiv korova u crnoj fazi. Ove godine smo koristili preparate Galenike-Fitofarmacije, to su Basar i Rezon. U fazi do 4. lista kukuruza koristili smo Moto ekstra, a nakon toga je išla kombinacija Plamena i Talismana, kada kukuruz i korov prerastu taj četvrti list“, rekla je Nataša Žižakov iz Zmajeva.

Galenika-Fitofarmacija je kompanija u koju poljoprivredni proizvođači imaju poverenja, a evo i zašto.

„Oni su meni dali odlične uslove. Povoljni su mi na tržištu u datom momentu, odrade posao da sam ja zadovoljan i da su moje njive čiste“, rekao je Branko Letić.

„Galenika-Fitofarmacija i naše porodično poljoprivredno gazdinstvo i preduzeće su prijateljske kuće. Razvili smo saradnju na svim nivoima, njihova savetodavna služba je izuzetna, njihovi terenci su izuzetni, tako da je to nešto što treba negovati“, zaključila je Nataša Žižakov.

Pravilna agrotehnika i zaštita osnovni su preduslov za uspešnu proizvodnju. Galenika-Fitormacija je sigurno rešenje za zdrave useve.

Sagovornici:

Branko Letić, Klis

Nataša Žižakov, Zmajevo

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.