Kompanija Agromarket nudi tri vrhunske sorte pšenice

Kompanija Agromarket nudi tri vrhunske sorte pšenice

Uz dobru agrotehniku i odabir prave sorte, moguće je dostići prinose od 8-9, pa čak i 10 tona po hektaru. Kompanija Agromarket u saradnji sa francuskom kompanijom Kosad nudi poljoprivrednim proizvođačima tri vrhunske sorte pšenice Sobred, Sosthene i Sothys.

Sobred je sorta koja je pomerila granice kada govorimo o visokom prinosu, u zadnjih par godina to je sorta koja je pobeđivala u ogledima širom zemlje, reč je o sorti bez osja, visine do 80 cm, adaptibilna je za sve uslove proizvodnje i veoma tolerantna na prouzrokovače bolesti pšenice“, objasnio je Marko Minić iz kompanije Agromarket.

Pored Sobreda, veoma su atraktivne i sorte Sosthene i Sothys.

Pšenica © Agromedia

Na našem tržištu Sosthene je najniža sorta, što je veoma bitno jer je otporna na poleganje i trpi visoke i velike količine đubriva i svo to đubrivo gura u klas koji je impozantne veličine i sa velikim brojem zrna. Sothys je rana sorta sa osjem koja ima izbalansiran odnos kvaliteta i prinosa“, rekao je Minić.

Ove sorte pšenice posađene su u okolini Kaća na 470 hektara.

Ono što ove sorte izdvaja od ostalih je izuzetno visok i stabilan prinos u različitim godinama, izuzetno su niske i stabilne, nema potrebe za korišćenjem regulatora rasta i prinos je vrhunski svake godine. Prošle godine Sosthene je imao preko 9 tona, mi imamo izuzetnu saradnju sa Agromarketom već 5-6 godina i to će se nastaviti“, rekao je Milenko Bunić.

Ako primenite ove preparate vaša pšenica neće propasti

Kada je reč o izboru sorte, i u Bečeju nema dileme.


Za nas je saradnja sa Agromarketom pravo zadovoljstvo“, ističe Helena Stankov.

Seme je proizvedeno i dorađeno pod kontrolom stručnjaka kompanije Agromarket sve od setve do žetve. Uz odabir ovih sorti upešnost proizvodnje pšenice je zagarantovana.

Sagovornici:


Marko Minić, Agromarket

Helena Stankov, Agrocentrum


Milenko Bunić, Sloga AD kać

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica