Kletox – smrt za divlji sirak

Kletox – smrt za divlji sirak

U Selenči, u Baču, na parcelama gde je pretežno posejana soja primećena je ranija pojava uskolisnih korova. Jedan od najvećih problema izaziva divlji sirak.

„Što se tiče divljeg sirka iz rizoma, poznato je da rizomi ispuštaju toksine koji usporavaju rast soje, a pored toga je i konkurencija za hranu i vodu gajenim biljkama, pa je jako važno suzbiti ga u pravo vreme“, objasnila je Ivana Šimunović.  

Važno je suzbiti ga u pravo vreme, ali i na pravi način upotrebom kvalitetnih i proverenih preparata.

„Moja preporuka u tu svrhu je preparat Kletox jer nam on zaštiti usev soje od divljeg sirka u potpunosti“, rekla je Ivana Šimunović.

Divlji sirak u usevu soje © Agromedia

Visoko selektivni herbicid Kletox deo je bogate ponude kompanije Agromarket.

„Kada je u pitanju preparat Kletox, a govorimo o suzbijanju uskolisnih korova u usevu soje, suncokreta i šećerne repe, to je potpuno provereno rešenje koje ne ostavlja prostor za greške“, objasnila je Danijela Radujkov iz kompanije Agromarket.

Kletox je sistemični translokacioni herbicid koji se usvaja lišćem. Preporučena doza primene je 1,5 – 2 l/ha, odnosno jedna litra po jutru za suzbijanje divljeg sirka iz rizoma.

Ovi herbicidi suzbijaju sve korove u usevu soje


Poznato je da su graminicidi izuzetno osetljivi na nepovoljne vremenske uslove, kao što su visoke temperature, međutim preparat Kletox pokazuje izuzetnu stabilnost pri tretmanima po sunčanom vremenu, a efekat ne izostaje ni pri tretmanu po oblačnom vremenu.

„Pored preparata Kletox, Agromarket u svojoj paleti ima i herbicid Floyd, koji takođe rešava problem svih jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih korova u usevu soje i suncokreta. Doza primene je 1,3 litre po hektaru“, rekla je Danijela Radujkov iz Agromarketa.

Herbicid Floyd © Agromedia


Za visoke i stabilne prinose preporuka kompanije Agromarket je primena specijalizovanih đubriva Fitofert. Usev suncokreta i soje tretira se preparatom Speed S u količini od 3l po hektaru.

„Prvobitno me je oduševilo koliko su njihovi stručnjaci dostupni i spremni da odgovore na svako pitanje. Palete njihovih proizvoda su odlične, a cene su prihvatljive. Sarađivati sa Agromarketom je pravo zadovoljstvo“, zaključila je Ivana Šimunović.


Sagovornici:

Dipl. inž. Ivana Šimunović, Selenča

Danijela Radujkov, Agromarket

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica