Evo kako na prirodan način da održite zemljište plodnim

Evo kako na prirodan način da održite zemljište plodnim

Sadržaj humusa u zemljištu utiče na visinu prinosa, pa je očuvanje i poboljšanje plodnosti zemljišta osnovni preduslov za postizanje željenih rezultata u poljoprivrednoj proizvodnji.

Biofor system se već 13. godinu bavi živim delom zemljišta, a to su mikro-organizmi koji su zaduženi za sve procese u zemljištu. Svaki miligram hraniva koji dođe do biljke, uključujući i mineralna đubriva, žetvene ostatke ili rezerve zemljišta, plod je rada mikroorganizama.

Predstavljamo vam Biognezdo – preparat koji brine o svakom zrnu

“Nažalost, usled promena koje su se desile vrlo intenzivno u poljoprivrednoj proizvodnji, dešava se da je zemljište značajno izgubilo biogenost. To se oslikava kroz smanjen broj glista i korisnih mikro-organizama bez kojih zemljište gubi plodnost. Velika je i zbijenost zemljišta, i to je nešto što drastično smanjuje proizvodne kapacitete. Mi na naučnoj osnovi već godinama radimo na tome da zemljište dovedemo u što bolju kondiciju”, rekao je diplomirani inženjer poljoprivrede Bogdan Žigić.

Paleta Biofor proizvoda usmerena je na poboljšanje uslova u zemljištu. Proizvod delovanja ovih preparata poljoprivrednici itekako osete na svojim njivama. Zemljište se lako obrađuje, do biljaka stiže veća količina hraniva i bolje se ukorenjavaju.

Kada je reč o tretmanu semena soje koriste se proizvodi Biofor Soya, Biofor Soja Liquid, a za ostale kulture preparati su BioGnezdo, Biofor Active, Biofor Plus i BIOPLUG.

Seminar na Tari © Agromedia

“U pitanju je kompletan tretman koji diže proizvodni kapacitet zemljišta. Efekti se vide i u razvojnom i zdravstvenom stanju biljke, i na kraju je uvek rezultat dobrog rada prinos”, rekao je za Agromediju Bogdan Žigić.

Lazarov Vladimir je poljoprivrednik iz Omoljice, gaji pšenicu, suncokret i kukuruz na oko 600 jutara, i redovno koristi Biofor proizvode.


Zemlja © Agromedia

“Onako kako ja vidim Biofor je samo iniciranje onoga što već postoji u zemljištu, što ti mikro-organizmi već rade, samo bi im trebalo povećati brojnost i dozvoliti im da rade, ono što i inače. To je čista priroda, proizvodi su sasvim korektni. Imamo jako malo stajnjaka i malo ga unosimo u zemljište, mislim da sa Biofor proizvodima možemo da zadržimo količinu humusa, jer ako još padne, mislim da nećemo biti u mogućnosti da je opet podignemo”, rekao je diplomirani inženjer poljoprivrede iz Omoljice Lazarov Vladimir.

Ukoliko ste zainteresovani da svoje zemljište „lečite“ uz pomoć ovih preparata, ekipa Biofor Sistema je uvek raspoložena da dođe na njivu i pokaže Vam efekte svojih proizvoda koji se vide već posle 2 nedelje.


 

Sagovornici:


Spec dipl. inž poljoprivrede Bogdan Žigić, direktor kompanije Biofor System

Lazarov Vladimir, poljoprivrednik iz Omoljice

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica