Uživate u voćnim rakijama? – Onda je ŽESTIVAL pravo mesto za vas!

Uživate u voćnim rakijama? – Onda je ŽESTIVAL pravo mesto za vas!

Svi ljubitelji voćnih rakija 18. i 19. avgusta 2017. godine na Gradskom trgu u Užicu biće u mogućnosti da budu svedoci trećeg po redu Međunarodni festival voćnih rakija Žestival. 

Međunarodni festival voćnih rakija - © Agromedia

Žestival je privredno-turistička manifestacija, koja za cilj ima očuvanje tradicije, promovisanje i unapređenje proizvodnje i plasman voćnih rakija, kao i turističkih i drugih potencijala Srbije i regiona.

Festival je takmičarskog i izložbenog karaktera. Proizvođači voćnih rakija Srbije, Crne Gore, BiH biće ocenjivani u dve kategorije – preduzeća i preduzetnici i individualna gazdinstva. Pored proizvođača najboljih rakija na festivalu će izlagati najeminentniji proizvođači i distrubuteri poljoprivredne mehanizacije, opreme za spravljanje, skladištenje i pakovanje rakija.

Međunarodni festival voćnih rakija - © Agromedia

Posetiocima će se predstaviti stari zanati i tipični proizvodi učesnika festivala (med, užička pršuta, lekovito bilje, organska proizvodnja).

Poseban deo programa festivala biće:

  • promocija i degustacija najveće komplet lepinje na svetu (Šuljagina „lepinja sa sve“);
  • stručna predavanja Instituta za voćarstvo Čačak i
  • predstavljanje mogućnosti osiguranja i zaštite poljoprivrednih kultura.

Organizator 3. Međunarodnog festivala voćnih rakija Žestival je grad Užice u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Poslovnim klubom Zapadne Srbije, Regionalnom agencijom Zlatibor, Poljoprivredno savetodavnom i stručnom službom Užice i Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica