NOVČANI PODSTICAJI za poljoprivrednike: Otvorena dva javna poziva!

NOVČANI PODSTICAJI za poljoprivrednike: Otvorena dva javna poziva!

Otvorena su dva javna poziva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u poljoprivredi i stočarstvu. Jedan je Javni poziv za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje. Drugi je Javni poziv za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura. U nastavku pogledajte sve detalje o tome za šta se novčani podsticaji mogu dobiti.

novčani-podsticaji[/watermark_image]

Zahtevi za oba javna poziva mogu se podnositi do 28. februara, pod uslovom da su zainteresovani u celosti ostvarili investicije za koje traže povraćaj novca od janaura 2021. godine do dana podnošenja zahteva za povraćaj novca.

Podsticaji u stočarstvu, 50 odsto od investicije daju se za kupovinu novih mašina i opreme za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane. Za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka. Za zaštitu dobrobiti životinja. Za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja. Za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja. Za pčelarstvo, mužu i držanje, odgoj i tov živine.

Poljoprivredno gazdinstvo najviše može da dobije po oba javna poziva 800.000 dinara. A ukoliko konkuriše za investicije u proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, povraćaj novca može da bude 3.000.000 dinara. Preciznije, Ministarstvo poljoprivrede finansira 50 odsto od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos novca na ime poreza na dodatu vrednost. Odnosno u iznosu od 65 odsto od vrednosti investicije u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Novac se može dobiti samo jednom tokom kalendarske godine.

Novčani podsticaji: Kako da se prijavite?

Zahtevi se podnose preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, Ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd. Informacije u se mogu dobiti na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61. Kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.

Po javnom pozivu za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini podsticaj se može dobiti: za kupovinu novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje – đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

 

Izvor: Dnevnik

 

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti