Ukida se registracija za traktore i poljoprivredne mašine?!

Ukida se registracija za traktore i poljoprivredne mašine?!

Potpresednik Vlade republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predložiće da poljoprivrednici ubuduće neće morati da registruju traktore i poljoprivredne mašine.

Ukida se registracija za traktore i poljoprivredne mašine - © Pixabay 

„Predložiću Vladi Republike Srbije nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da registruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice“, rekao je Stefanović, a prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema predlogu stare tablice i potvrde važiće i dalje uz odgovarajuću potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza. Inače, obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, usvojenom 2009.godine, a primena te odredbe trebala je da počne 3. aprila ove godine.

Svoj predlog, kako prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju od 23. marta, Stefanović je obrazložio željom da se poljoprivrednici ne izlažu dodatnim troškovima. Vlasnici traktora i poljoprivrednih mašina jedino će morati da poseduju potvrdu o tehničkoj ispravnosti, zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica