Riđica – CLAAS TRION 640 – nije glomazan, a ima dobar učinak!

Riđica – CLAAS TRION 640 – nije glomazan, a ima dobar učinak!

Aleksandar Kovač iz Riđice se bavi poljoprivredom na površini od 250 do 300 hektara godišnje i to uglavnom proizvodi kulture kao što pšenica, ječam, uljana repica, suncokret, kukuruz i soja. Nedavno su na svom domaćinstvu u Riđici dovezli novi model Claas kombajna – Trion 640.

Kombajn Claas Trion 640 je ove godine došao u domaćinstvo Kovač na samoj granici sa Mađarskom. Pre ovog modela, Alekasandar je vozio kombajn isto ovog proizvođača. Trion 640 nije previše glomazan, kaže ovaj poljoprivrednik, a ima dobar učinak. Ovaj model je bio najpogodniji za malo veća i srednja gazdinstva, jer s njim mogu da se obrađuju i neke veće površine. Upravo to je razlog zašto su ove godine prešli na ovaj jači model.

Claas Trion 530 – SKROJEN BAŠ PO MERI poljoprivrednika!

Ovaj kombajn nije previše komplikovan ni previše zahtevan za rukovanje, a opet nije ni premali za potrebe ovog domaćinstva, pa je mu ond dođe kao neka zlatna sredina kako kaže Aleksandar. Sa hederom od 8 redova je prava mera za ovu mašinu, jer kombajn sa lakoćom radi sa njim. Bez velikog opterećenja motora, učinak je dobar čak i pri žetvi kukuruza sa većim prinosom.

Trion 640 ima Premium Line opremu, ima ojačane spirale i bunkere. Bunker je kapaciteta od 10.500 litara, rezervoar za gorivo je 500 litara. U žetvi kukuruza ovaj kombajn radi sa osmoredim hederom i potrošnja mu je 11 litara po hektaru pri brzina od 7 kilometara na sat. Ima motor marke Kaminis sa 308 ks i APS vršilicu.

claas kombajn

Danijel Brajković se pored Lexiona i Tucana odlučio za model Trion 640, jer je prema njemu ovaj model bio spoj prethodna dva modela i najviše je odogovarao njihovim potrebama. Sa ovih nekoliko meseci koliko ga koriste Danijel ističe da nema nikakvih nedostataka, i do sada je uradio nekih 340 hektara površine koje se nalaze pod suncokretom i kukuruzom i zadovoljni su potrošnjom i održavanjem kombajna.

Marka Claas godinama je deo domaćinstva u kući Kovač i kada su se odlučivali koji sledeći kombajn da kupe nije bilo nikakave dileme i odluka je pala baš na ovog proizvođača mehanizacije. Saradnju sa generalnim distributerom ove marke kombajna u Srbiji ocenjuju sa najvišom ocenom, jer svaki put su se potrudili da reše svaki problem koji su imali, ali su i vrlo fleksibilni razumeju da ova godina nije adekvatna i da neke stvari neće ići kako su prvobitno dogovorene.


Almex

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica