NISTE ČULI ZA SST GUMU? To je zato što je ovo PRAKTIČNO NEČUJNA GUMA

NISTE ČULI ZA SST GUMU? To je zato što je ovo PRAKTIČNO NEČUJNA GUMA

Kakvi su savremeni traktori? Sve su moćniji, svestraniji i brži. Sa većom brzinom brže se dolazi i do polja, a tako se produžava vreme raspoložiov za poljoprivredne radove na njivi, a štedi se i vreme i novac. Ipak, traktorske gume često mogu da budu i veoma bučne, posebno kada se vozi velikom brzinom na putu. Buka nastaje kao kombinacija zvuka motora i buke zadnjih guma kada njihove specijalne šare prolaze preko popločanih površina pri većim brzinama.

traktorska guma

Mitas SST (Silent Speed Tire) zadnja radijalna guma za traktor je pravo rešenje za smanjenje bučnosti mašine. Karakteriše je smanjen otpor kotrljanja i manje vibracija pri većim brzinama, što rezultira nižim stepenom buke u kabini.

Ispitivanja ovih pneumatika su pokazala da smanjenjem velike buke može se smanjiti i nivo buke u kabini za 3,6 decibela u poređenju sa konvencionalnim gumama, što donosi smanjenje buke za vozača i maksimalnu koncentraciju.

Šta je to velika buka?

Buka u kabinama traktora dolazi iz dva glavna izvora: motora i udara ušica o put dok se zadnje gume rotiraju. Pri brzinama iznad 40 km/h (frekvencija 110 Hz i  više), ovi kombinovani šumovi izazivaju rezonanciju i  glasno brujanje poznato kao velika buka. To može dovesti do  smanjene udobnosti, ugrožene bezbednosti i povećanog stresa za vozača. Prednji točkovi ne stvaraju ovu buku, zbog toga su SST gume dizajnirane samo za zadnje osovine.

Osim što smanjuje buku, nova guma SST takođe smanjuje troškove za operatere, koji cene manji otpor kotrljanja, dug životni vek gume i visoku otpornost na oštećenja. Ove korisne karakteristike se postižu prvenstveno kroz specifičnu šaru gazećeg sloja i konstrukciju pneumatika sa čeličnim pojasom.

traktorska guma

Još jedna važna karakteristika Mitas asortimana je njihova maksimalna brzina od 70 km/h, koja se može održavati tokom dugog perioda bez negativnog uticaja na životni vek guma, nešto što je idealno za današnje traktore. Ove gume takođe pokazuju znatno manje vibracija pri većim brzinama na putu.

„Serija pneumatika SST zadovoljava potražnju za ekološki prihvatljivim, ali ekonomičnim gumama koje svojim korisnicima daju dodatnu vrednost i dodatne pogodnosti u vidu veće udobnosti vozača i nižeg nivoa buke u kabini“, rekao je Pavel Kott, menadžer proizvoda za poljoprivredne gume kompanije Mitas.


Gume iz Mitas SST serije su posebno popularne u Evropi, gde se pomno prati emisija buke. Niz renomiranih proizvođača poljoprivrednih mašina ih koristi kao originalnu opremu. Mitas trenutno nudi SST asortiman u felnama od 38 i 42 inča, sve su tubeless dizajni.

MITAS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica