Svet poljoprivrede Prodavnica

Claas Tucano 320 ‒ U Srbiji najprodavaniji model u svojoj kategoriji

Darko Vlašić, poljoprivrednik iz Inđije, tokom prošle nedelje otkrio nam je svoja iskustva u upotrebi Claas-ovog kombajna Tucano 320, čime je najviše zadovoljan i kako je promena poljoprivredne mehanizacije uticala na njegove poslove, i na koji način joj se prilagodio.

Na pitanje da li je zadovoljan modelom kombajna Claas Tucano 320 Vlašić kaže da je prezadovoljan kombajnom.

„Sve šteluje sam, sve parametre pokazuje u kabini, tako da nema potrebe da se izlazi napolje. Učinak ima super – stvarno se nisam susreo ranije sa ovakvim kombajnom“, kaže Vlašić.

Claas uliva najveće pouzdanje

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se ovaj poljoprivrednik odlučio za Claas-ov model kombajna.

„Najveće pouzdanje uliva, ima dobru opremu i lakoću rada i mislim da jedini to može da pruži. Još jedan razlog je da su prisutni već dugo godina i na osnovu toga sam imao neko svoje iskustvo, a i gledao sam kako funkcioniše u iskustvu drugih ljudi“, objašnjava on.

Pri izboru hedera Vlašić se odlučio za najmanji heder, iz razloga što imam mnogo sitnih parcela, pa kada prelazi iz atara u atar bez otkačivanja može da da pređe.

Kada govorimo o motoru, u ovom modelu je motor snage 205 konja.

„Imamo više sitnih parcela i dosta ima putovanja sa njive na njivu, pa sam nekom svojom logikom uzeo malo manji motor“, kaže Vlašić.

Vlašić navodi da bi na krupnijim parcelama bolje legao motor sa 245 konja.

Tucano 720 ne pravi rastur pri velikim brzinama

Još jedna prednost ovog modela je što skoro da ne pravi rastur, kaže Vlašić.

„Kada smo počeli sa vršidbom vrlo bojažljivo sam išao nekim malim brzinama, međutim kako sam se polako oslobađao i kada sam dostizao neku veću brzinu rastur se nije javio. To je iz razloga što ima jako veliko površinu sita, pa se skoro i pri najvećoj brzini ne javlja rastur“, objašnjava Vlašić.

Sagovornik: Darko Vlašić, Inđija

Komentari