U Beogradu poskupeo beli luk, a u Nišu krompir | Cene povrća

U Beogradu poskupeo beli luk, a u Nišu krompir | Cene povrća

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu asortiman povrća bio je bogatiji u odnosu na prethodni period. Obim prometa takođe je bio bolji, što se ne može reći za ostale kvantaške pijace u Srbiji.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu, niže su bile cene brokoli, karfiola, lubenice, praziluka, krastavca salatara, paradajza i patlidžana. Za razliku od njih skuplji su bili beli luk, spanać, zelena salata i tikvice.

Nišku kvantaku pijacu je karakterisala prosečna ponuda sa dvadeset dve povrtarske kulture. Pad cena evidentiran je kod kupusa, belog luka i celera. Skuplji su bili krompir, krastavac salatar, ljuta paprika i zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Kraljevu zabeležena je slaba ponuda povrtarskih kultura. Rast cena evidentiran je kod karfiola i tikvice.

Kvantaška pijaca u Novom Sadu je takođe bila oskudno snabdevena poljoprivrednim proizvodima. Jeftiniji je bio samo celer.

Na kvantašu u Leskovcu bili skuplji je bio celer, a jeftinija zelena salata.

Na kvantaškoj pijaci u Šapcu nije bilo promena u pogledu ponude povrća. U odnosu na prethodni period skuplji je bio kupus, a jeftiniji karfiol.

Na kvantašu u Subotici bila je prosečna ponuda povrća, a zabeležen je pad cena krompira, a rast cena belog luka, crnog luka, paprike ljute i peršuna korenaša.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica