Povrća iz uvoza NEMA, ali cene mladog crnog luka SKAČU! | Cene Povrća

Povrća iz uvoza NEMA, ali cene mladog crnog luka SKAČU! | Cene Povrća

Ukoliko ste i tražili, povrtarske kulture iz uvoza niste mogli naći na pijacama u Srbiji protekle nedelje. Umesto toga poskupelo je domaće povrće.

Na kvantašu u Beogradu dosta slabija bila je ponuda ranih povrtarskih kultura iz uvoza paprike, patlidžana, brokoli, karfiola i ostalih na prodajnim punktovima. Obim prodaje bio je na prošlonedeljnom nivou. Smanjeni obim ponude uslovio je rast cena celera, karfiola, kelja pupčara, mladog crnog luka, paprike, čeri paradajz, paškanata, peršuna korenaša, peršuna lišćara, praziluka, šargarepe, spanaća, tikvica, zeleni i zelene salate. Niže su bile cene blitve, kelja, krastavca salatara i mladog krompira.

Ponuda povrća na kvantašu u Leskovcu bila je bolja u odnosu na prethodnu nedelju. Skuplji su bili celer, mladi kupus, beli luk, crni luk, pasulj, praziluk, rotkvice, šargarepa, spanać i zelena salata. Primetan je manji pad cene ljute paprike i domaćeg krastavca salatara.

Iako je vanredna situacija ponuda povrća na zelenoj pijaci Skadarlija je bila solidna, kao i potražnja. Bilo je i rasta cena kod pojedinih proizvoda i to kod blitve, brokole, krastavca salatara, luka crnog, paprike ljute, paprike šilje, patlidžana, praziluka, šargarepe i spanaća. Protekle je sedmice na zelenoj pijaci u Pirotu došlo do rasta cena crnog, belog luka i krompira.

Što se povrća na pijaci u Kragujevcu tiče skuplji su bili beli luk i zelena salata.  S obzirom na trenutne okolnosti zelena pijaca u Pančevu bila je solidno snabdevena povrtarskim kulturama. Skuplji su bili celer, blitva, beli luk i zelena salata, a jeftiniji crni luk i paradajz.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica