MLADI GRAŠAK na pijacama koštao 120 din/kg

MLADI GRAŠAK na pijacama koštao 120 din/kg

Prvi put ove sezone naši građani su po ceni od 100 do 150 din/kg mogli da kupe mladi grašak. Evo kako su kretale cene ostalih povrtarskih kultura.

grašak sa i bez mahune na metalnom tanjiru

Što se povrća tiče na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu sve je bolja ponuda i asortiman domaćih proizvoda iz sedmice u sedmicu. To se odrazilo i na pad cena kod boranije, graška, krastavca, belog luka, paprike šilje. Za razliku od njih skuplji su bili spanać i zelje.

Reporteri STIPS iz Leskovca zabeležili su u sedmici za nama nižu cenu paprike ljute, paprike šilje, paradajza i krastvca salatara. Skuplji je u odnosu na prethodni period bio paškanat.

Kvantašku pijacu u Kraljevu karakterišu niže su bile cene paradajza i tikvice, a više cene paprike šilje i crnog luka.

Na kvantaškoj pijaci u Šapcu skuplji cu bili celer, cvekla, blitva, pasulj, praziluk, patlidžan i šargarepa. Za razliku od njih niže su u odnosu na prethodni period bile cene krastavca salatara, kupusa, mladog crnog luka, paradajza, tikvica i zelene salate.

Sasvim solidna bila je ponuda sezonskog povrća na kvantašu u Beogradu, kako domaćeg, tako i uvoznog povrća. U odnosu na prethodni period došlo je do rasta cena blitve, boranije, paprike šilje, šampinjona, spanaća, crnog luka i zelja. Prodaja je bila prosečna, prosek su izvlačili dobavljači beogradskih restorana, koji su prethodne dve sedmice bili glavni kupci na ovoj pijaci. Po prvi put ove sezone evidentirana je ponuda graška po ceni od 100 do 150 din/kg ali je dominirao iznos od 120 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica