Mesečni pregled cena voća za novembar

Mesečni pregled cena voća za novembar

Povoljne vremenske prilike tokom novembra uslovile su dobru ponudu jabuke i kruške na pijačnim tezgama u Srbiji, dok je obim ponude grožđa bio slabiji u odnosu na prethodni period.

Na tezgama je zabeležena dosta bolja ponuda mandarine, pomorandže, limuna, nara, kivija i banane u odnosu na prethodni mesec. 

Za jabuke su kupci na kvantašima trebali proteklog meseca da izdvoje najčešće 35 din/kg, dok je na zelenim pijacama cena najčešće u zavisnosti od sortimenta varirala od 40 do 60 din/kg. Bolja ponuda i sortiment uslovili su pad cene.

Veleprodajna cena kruške je na kvantašima iznosila 70 din/kg, dok je u maloprodaji iznosila 100 din/kg. Sortiment grožđa bio je slabiji u odnosu na prethodni period. Veleprodajna cena bila je 100 din/kg. U maloprodaji je iznos varirao od 120 do 150 din/kg. Najčešća veleprodajna cena mandarine iznosila je 80 din/kg, a u maloprodaji je cena iznosila 120 din/kg.

Pomorandža se na kvantašima mogla pazariti najčešće po ceni od 90 din/kg. Na zelenim pijacama cena se kretala od 120 din/kg. Na kvantašima su kupci za limun tokom proteklog meseca trebali da izdvoje od 80 do 90 din/kg. 

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica