Koliko košta DOMAĆA KRUŠKA na pijacama?

Koliko košta DOMAĆA KRUŠKA na pijacama?

Prva ponuda domaće kruške, sveže smokve zabeležena je na pijacama u Beogradu. Evo kako su kretale cene ostalih voćarskih kutura.

kruške na drvetu

Prva ponuda kruške i sveže smokve domaće proizvodnje bila je u ponudi ove nedelje na zelenim pijacama u Beogradu. Na pijaci Skadarlija bolja ponuda kajsije uticala je na pad cene ove voćne vrste, dok je rast cene zabeležen kod limuna. Bolja ponuda kajsije, borovnice i maline uticala je na pad cene ove voćne vrste na pijaci Kalenić, dok je rast cene zabeležen kod jagode, kivija, trešnje i limuna. Na obe pijace bila je bolja ponuda breskve i nektarine u odnosu na prošlu nedelju ali se cene nisu menjale.

Ponuda na zelenoj pijaci u Čačku ove sedmice je dobra. U prodaji je bilo breskve po ceni od 150 dinara, kajsije po 200 dinara. Višnja se prodaje po ceni od 80 do 100 dinara. Ostale cene se nisu menjale u odnosu na prethodnu sedmicu.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu je u odnosu na prošlu nedelju došlo do rasta cena jabuka, kajsije i trešnje. Cene ostalih proizvoda su na nivou prošlonedeljnih.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu dobra je bila ponuda sezonskog voća posebno borovnice, kajsije, breskve, kruške, višnje i nektarine, pa su kod ovih voćnih vrsta i niže cene, tokom ovog perioda.

U odnosu na prošlu nedelju na kvantašu u Leskovcu došlo je do porasta cena paradajza, a do pada cena dinje, kropmpira, kupusa i paprike, dok su cene ostalih proizvoda na nivou prošlonedeljnih.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica