Dinja jeftinija na u Leskovcu | Cene povrća

Dinja jeftinija na u Leskovcu | Cene povrća

Na kvantaškim i zelenim pijacama u Srbiji nastavljen je trend raznovrsne ponude povrća.

Na kvantašu u Beogradu obim prodaje bio je bolji u odnosu na predhodni period. Cene brokoli, karfiola, kupusa mladog crnog luka, spanaća bile su više. Pad cena evidentiran je kod dinje, paprike, paradajza, tikvice i zelene salate.

Na kvantašu u Leskovcu od povrća su bili jeftiniji dinja, krastavac salatar, crveni i beli krompir, ljuta paprika, boranija, paprika babura i paradajz.

Na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu ponuda povrća na pijačnim tezgama bila je na zavidnom nivou. Bolja ponuda boranije, lubenice, patlidžana i paprike šilje uticala je na niže cene. Rast cena je evidentiran kod brokole i karfiola, jer je ponuda bila nešto slabija.

Na zelenoj pijaci u Čačku bolja ponuda lubenice, dinje i paprike uslovila je pad cena.

Na na zelenoj pijaci u Loznici ponuda povrća bila je solidna. Evidentiran je pad cene paprike, paradajza i crnog luka, dok je skuplja bila boranija, u odnosu na predhodni period.

Karakteristika zelene pijace u Pančevu je skok cena celera, zeleni i zelene salate. Niža cena je bila za beli luk, boraniju, lubenicu, karfiol, pararadajz, šargarepu i papriku baburu.

Izvor: STIPS


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica