Cene voća za period 30.08-04.09.2019.

Cene voća za period 30.08-04.09.2019.

Na pijaci protekle nedelje bila je dobra ponuda grožđa i jabuka, ali su cene neki proizvoda drastično porasle.

Pad cene grožđa, jabuka i krušaka zabeležen je na kvantaškoj pijaci u Beogradu i uslovljen je boljom ponudom. Slabija ponuda borovnica i malina uticala je na rast cena ovih voćnih vrsta. Na kvantaskoj pijaci u Leskovcu došlo je do pada cene grožđa i manjeg porasta cene breskve. Cene ostalih proizvoda bile su na nivou prošlonedeljnih.

Na beogradskim zelenim pijacama povećala se ponuda jabuka i grožđa, pa je zato bila i cena niža, naročito kod jabuka. Rast cena zabeležen je kod borovnica, malina i kivija, jer je ponuda lošija. Na zelenoj pijaci u Leskovcu u odnosu na prethodnu nedelju došlo je do porasta cena kod breskve, grožđa, jabuke, kruške i smokve.

U toku ove nedelje na pijacu u Vranju došlo je do pada cene crnog grožđa iz domaće proizvodnje sa 120 na 100 din/kg, zbog bolje ponude, kao i do rasta cene breskve sa 70 na 80 din/kg, zbog boljeg kvaliteta. Do rasta cene došlo je kod limuna i maline, zbog slabije ponude.

Ponuda sezonskog voća na zelenoj pijaci u Čačku je dobra. Ove sedmice borovnica se prodavala za 700 dinara, dok je cena breskve i nektarina bila od 50 do 60 dinara. Kruška se nudila po ceni od 70 do 80 dinara.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica