Cene voća za period 28.07-01.08.2017.

Cene voća za period 28.07-01.08.2017.

Na zelenim pijacama u Srbiji tokom protekle nedelje zabeležen je pad cena kupine, banane i i šljive, dok su skuplji bili kruška i kajsija.

Nešto slabija bila je ponuda breskve, nektarine i kajsije na kvantašu u Beogradu. To je uticalo na rast cena ovih prozvoda u odnosu na prethodni period. Više su, takođe, bile cene grejpfruta, šljive, maline i krupnije pomorandže. Za razlku od njih niže su bile cene kupine i banane.

Ponuda sezonskog voća bila je malo bolja u odnosu na prethodni perioid na zelenoj pijaci u Čačku. Blagi rast cene je evidentiran kod breskve i nektarine pošto je trebalo izdvojiti od 80 din/kg. Jeftinijii su bili kupina, kod koje je dominirao iznos od 150 din/kg i lešnika, koji se najčešće mogao pazariti za 1.200 din/kg.

U Loznici je zabeležen pad cena breskve, nektarine, banane i šljive tokom poslednje nedelje jula na zelenoj pijaci u ovom gradu. Skuplji su bili kruška i kajsija. Na zelenoj pijaci u Vranju tokom protekle nedelje došlo je do rasta cene jabuke ostale iz uvoza i pomorandže. Jeftinije su bile banana i šljiva.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica