Cene voća za period 25-29.05.2018.

Cene voća za period 25-29.05.2018.

Tokom protekle nedelje na kvantašu u Beogradu pojavila se višnja, dok je jagoda zabeležila rast cene.

Nastavljena je dobra ponuda jagoda, a trešanja je još više nego prošle nedelje na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Jabuka je sve manje u ponudi, ali se cena nije menjala. Slična situacija je i sa južnim voćem. Rast cene zabeležen je kod oraha.

Bogata je bila ponuda voća, pre svega jagode i trešnje na pijačnim tezgama u Loznici. Cena jagode je otišla naviše, trenutna je 140-150 din/kg. Pojavile su se prve kajsije i breskve koje se nude po 150-200 dinara za kilogram.

U toku protekle nedelje na zelenoj pijaci u Vranju je došlo do rasta cene limuna sa 130 na 150 din/kg zbog boljeg kvaliteta u ponudi. Ponuda i tražnja voća bili su na prošlonedeljnom nivou.

Na zelenoj pijaci u Pančevu je evidentiran rast cena jabuke Greni Smit, kivija i limuna.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu su se po prvi put ove sezone u ponudi pojavile višnje po ceni od 120 do 150 din/ kg. Dominirala je ponuda jagode, trešnje i južnog voća. Prodaja je bila malo bolja u odnosu na prethodni period. Što se cena tiče pad je evidentiran kod ananasa, jabuke zlatni delišes i jabuke crveni delišes i kajsija. Skuplji su bili grožđe, jagoda i limun.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica