Cene voća za period 23-28.08.2019.

Cene voća za period 23-28.08.2019.

U odnosu na proteklu nedelju polako se povećava ponuda voća na zelenim pijacama u Srbiji. Grožđa ima u većim količinama.

Polako se povećava ponuda grožđa i jabuka na kvantašu u Beogradu, dok je ponuda južnog voća slabija. Iz tog razloga došlo je do pada cena kod grožđa, a pala je i cena krušaka, dok je rast zabeležen kod banane, kupine i pomprandže.

Ponuda grožđa se i dalje povećava na zelenim pijacama u Beogradu. Zbog toga je i ove nedelje došlo do pada pojedinih sorti grožđa. Povećava se i ponuda letnjih sorti jabuka, ali je cena ista kao i prošle nedelje. Sezona kajsija je prošla i ponuda je svedena na minimum. Slabija ponuda borovnica, malina i kupina je uticala na rast cene ovih proizvoda.

U odnosu na prethodnu nedelju na zelenoj pijaci u Leskovcu imamo manji pad cena kod breskve, dok su cene ostalih proizvoda na nivou prošlonedeljnih.

Ponuda sezonskog voća na zelenoj pijaci u Čačku je dobra. Breskva i nektarina su se prodavale po ceni od 50 do 60 dinara, dok je kruška koštala od 70 do 80 dinara. Limun je koštao 260 dinara.

U toku ove nedelje na pijaci u Vranju došlo je do rasta cene breskve sa 50 na 70 din/kg i nektarine sa 60 na 80 din/kg, zbog boljeg kvaliteta u ponudi kao i rasta cene pomoranđže sa 100 na 120 din/kg, zbog slabije ponude.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica