Cene voća za period 20-24.07.2018.

Cene voća za period 20-24.07.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je solidna ponuda malina, kupina i šljiva na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Jeftinije su bile borovnice i banane, dok je rast evidentiran kod kajsije i limuna.

Ponuda i sortiment krušaka znatno su se povećali. Smanjen je bio obim ponude južnog voća i prošlogodišnjih jabuka. U ponudi su bile rane sorte domaćeg crnog grožđa

Tokom treće sedmice jula na zelenoj pijaci u Čačku bila je dobra ponuda voća. Prodajna cena ranih krušaka varirala je od 50 do 60 din/kg. Za malinu su kupci trebali da izdvoje od 200 do 250 din/kg, a za breskvu i nektarinu od 60 do 80 din/kg. Najčešća cena lešnika iznosila je 1.500 din/kg, dok se kod oraha cena kretala u iznosu od 1.200 din/kg. 

Na zelenoj pijaci u Pančevu zabeležen je rast cena ananasa, breskve i grožđa crnog ostalog, za razliku od njih jeftijiji su bili borovnica, limun, malina i pomorandža.

Nešto slabija bila je ponuda voća, pogotovo breskve i kajsije, na kvantašu u Beogradu. Izostala je ponuda trešnje i višnje. Evidentirana je ponuda grožđa sorte Kardinal iz Crne Gore. U pogledu cena evidentiran je rast kod breskve i nektarine. Za razliku od njih jeftiniji su bili borovnica, grožđe belo ostalo, grožđe crno ostalo i kruška ostala.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica