Cene voća za period 19-23.07.2019.

Cene voća za period 19-23.07.2019.

Na pijaca u Srbiji borovnica se prodavala za 700 dinara po kilograma a došlo je i do rasta cene krušaka u nekim gradovima.

Bolja ponuda šljive, kupine i borovnice uslovila je pad cena na kvantašu u Beogradu. Za razliku od njih rast cena evidentiran je kod maline i nara. Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu, zabeležen je rast cene kruške.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu nastavljen je pad cena kajsije, banane, nektarine i dinje.

Na Skadarlija pijaci u Beogradu su u ponudi voća, dominirali kajsija, breskva i nektarina. Pojavila se u ponudi jabuka Petrovača. Sporadična je bila prodaja trešnje i višnje. Skuplje su bile pojedine sorte jabuke, dok je pad cene zabeležen kod borovnice, kajsije, kupine i šljive.

Tokom treće sedmice jula, došlo je do pada cene banane i kruške na zelenoj pijaci u Vranju. Ponuda sezonskog voća bila je dobra protekle nedelje na zelenoj pijaci u Čačku. Pojavile su se prve kruške po ceni od 100 do 120 din/kg.

U ponudi je bilo borovnice po ceni od 700 din/kg. Breskva i nektarina su se prodavali po ceni od 80 din/kg, a kajsija za 70 din/kg. Za malinu su kupci trebali da izdvoje od 250 do 300 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica