Cene voća za period 18-22.05.2018.

Cene voća za period 18-22.05.2018.

Na zelenim pijacama širom Srbije zabeležena je bolja ponuda jagode i trešnje. Skuplje su bile kruške kojih nema dovoljno u ponudi.

Odlična ponuda jagoda i trešanja zabeležena je na Kalenić pijaci u Beogradu. To je glavni uzrok nižih cena kod ovih proizvoda. Pored njih jeftinje su bile nektarina i kajsija iz uvoza, dok je rast zabeležen kod kruške, koje ima jako slabo u ponudi. 

Bogata je bila ponuda voća na zelenoj pijaci u Loznici. To se posebno odnosi na jagode i trešnje, najtraženije voćne vrste. Kod jagode je zabeleženo znatno variranje cene.

Na zelenoj pijaci u Vranju su u odnosu na prethodni period bile jeftinije jagode, trešnje, banane i limun.

U Pančevu je tokom treće nedelje maja zabeležen rast cena oraha, jabuke zlatni delišes, grožđa crnog ostalog i suve smokve. Jeftiniji su bili ananas i banana.

Znatno bolja ponuda jagode i trešnje na Kvantaškoj pijaci u Beogradu uslovila je pad cena ovih proizvoda u odnosu na prethodnu sedmicu. Pored njih jeftinije su bile banane, jabuka ajdared, kajsije i nektarine. Obim ponude južnog voća bio je solidan i za razliku od prethodne nedelje u prodaji je bilo nara

 

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica