Cene voća za period 17-21.11. 2017.

Cene voća za period 17-21.11. 2017.

Tokom protekle nedelje na pijacama u Beogradu, u ponudi je bilo jagoda iz uvoza po ceni od 1000 dinara za kilogram.

Ponuda sezonskog voća na pijaci u Čačku je nešto bolja. Ponuda jabuke bila je dobra, po ceni od 50 do 60 dinara. Ove sedmice u prodaji ima maline po ceni od 300 dinara. Grožđe se nudilo po ceni od 130 do 140 dinara.

U toku ove nedelje u Vranju je došlo do rasta cene grožđa iz uvoza sa 130 na 150 din/kg, zbog boljeg kvaliteta, dok su cene ostalog voća uglavnom na prošlonedeljnom nivou.

Na zelenim pijacama u Beogradu dominira ponuda jabuka i južnog voća, što je karakteristično za ovaj period godine. Znatno je smanjena ponuda grožđa ali cene su uglavnom zadržale prošlonedeljni nivo.

Protekle sedmice se mogla pazariti jagoda iz uvoza na kvantaškoj pijaci u Beogradu po ceni od 1.000 din/kg. Nesto slabija bila je ponuda i sortiment jabuke i kruške u odnosu na prethodni pariod, ali je bolja bila ponuda pomorandže i limuna. U pogledu cena zabeležen je rast kod banane i suve smokve. Niže su bile cene ananasa, kruske, pomorandže i mandarine.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu protekle nedelje mogli su se pazariti i dinje i lubenice iz uvoza. Za dinju je trebalo izdvojiti 190 din/kg, a za lubenicu 175 din/kg.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.