Cene voća za period 17-21.05.2019.

Cene voća za period 17-21.05.2019.

Protekle nedelje zabeležena je pojava lubenica i dinja, a došlo je do pada cena južnog voća.

Bogata i raznovrsna bila je ponuda voća protekle sedmice na kvantašu u Beogradu. Obim prodaje bio je slabiji. Što se cena tiče evidentiran je rast kod jabuka (više sorti), pomorandže i trešnje. Jeftiiniji su u odnosu na prethodni period bili ananas, banana, breskva, jagoda i nektarina.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu su se u prodaji pojavili dinja i lubenica, a došlo je do pada cena banane i limuna. Što se zelene pijace u Leskovcu tiče evidentiran je rast cena banane i pomorandže, dok su niže cene bile kod jagode i trešnje.

U zavisnosti od kvaliteta iste voćne vrste, cene su bile različite na zelenoj pijaci u Užicu. Nešto bolja bila je ponuda jagoda. Pojavile su se i trešnje srednjeg kvaliteta, zbog loših vremenskih uslova. Cene južnog voća su stabilne mada su neke vrste bile skuplje za 5% u odnosu na prethodni period. Karakteristka zelene pijace u Vranju je sve bolja ponuda domaće jagode i sve slabija pouda domaće jabuke. Evidentiran je pad cene pomorandže i kivija. Za razliku od njih skuplji je bila banana u odnosu na prethodnu sedmicu.

Protekle sedmice su se na zelenoj pijaci u Čačku pojavile i prve trešnje po ceni od 350 din/kg. Jagoda se mogla pazariti po ceni od 180 do 250 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica