Cene voća za period 15-19.06.2018.

Cene voća za period 15-19.06.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je prva ponuda šljive i smokve na pijačnim tezgama u Beogradu. 

Na Kalenić pijaci u Beogradu zabeležena je dosta bolja ponuda breskve, nektarine, kajsije, maline i višnje. Pad cene evidentiran je kod borovnice, belog grožđa iz uvoza i višnje. Tokom protekle nedelje prvi put su se u ponudi pojavile rane sorte kruške i šljive, kupine iz domaće proizvodnje i sveže smokve iz Crne Gore. Sve je lošija ponuda jabuka, pa je došlo do poskupljenja. Izuzetno loša ponuda jagoda uslovila je rast cene na 500 din/kg.

Ponuda sezonskog voća bila je dosta dobra na zelenoj pijaci u Čačku. Protekle sedmice prodavale su se rane sorte krušaka po ceni od 100 do 110 din/kg. Cena trešanja je 120 do 150, dok je cena nektarine varirala od 120 do 130 din/kg.

Na pijačnim tezgama u Vranju pojavile su se prve šljive i kruške. Niže su bile cene kajsije i breskve u odnosu na prvu sedmicu juna.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu prvi put su se mogle pazariti domaće šljive po ceni od 75 do 80 din/kg. Niže su cene evidentirane kod kajsije, kruške, višnje i ribizle. Skuplji su bili banana, breskva i orah.

Izvor:

STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica