Cene voća za period 13-17.07.2018.

Cene voća za period 13-17.07.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je dobra ponuda sezonskog voća na zelenim pijacama širom Srbije. Prvi put se pojavilo grožđe sorte Prima. 

Na Kalenić pijaci u Beogradu najviše u ponudi bilo je breskvi i nektarina, ali i jabuka novog roda, kupina i šljiva. Za razliku od toga, smanjen obim ponude i prodaje zabeležen je kod višnje, trešnje i kajsije. Pala je cena maline, a poskupele su kajsije i kruške. Prvi put ove godine u ponudi je bilo domaćeg grožđa sorte Prima.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda voća je bila dobra. Najčešća cena ranih sorti krušaka varirala je od 50 do 60 din/kg. Kod malina se raspon cena kretao od 250 do 300 din/kg, dok su se breskva i nektarina mogle pazariti po ceni od 60 do 80 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Pančevu zabeležena je dobra ponuda voća. Niže su bile cene kajsije, šljive, maline, višnje i grožđa. Poskupeli su trešnja i limun.

Znatno bolja ponuda šljive, breskve, nektarine i kupine na Kvantaškoj pijaci u Beogradu uticala je na pad cena, pa se kod šljive cena kretala od 30 din/kg, kod breskve od 50 din/kg, nektarine od 55 din/kg i kupine od 130 din/kg. Pad cena evidentiran je još kod ananasa, borovnice, grožđa, jabuke ajdared i kruške ostale. Cene ostalih proizvoda su mirovale.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica