Cene voća za period 10-14.08.2018.

Cene voća za period 10-14.08.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je bogata i raznovrsna ponuda sezonskog voća na zelenim pijacama širom Srbije. 

Dosta slaba ponuda voća bila je na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Prvi put su se pojavile kruške Viljamovke. Prodaja je bila loša zbog slabe posećenosti kupaca. Što se cena tiče, zabeležen je rast kod kivija i ananasa, a pad kod kruške ostale. 

Bogata i raznovrsna ponuda voća tokom druge sedmice avgusta zabeležena je na zelenoj pijaci u Loznici. Rast cena zabeležen je kod breskve i dinje.

Na zelenoj pijaci u Vranju protekle nedelje bili su skuplji banana, breskva, nektarina i limun, a pad cena zabeležen je kod oraha i pomorandže.

Ponuda sezonskog voća bila je dobra na zelenoj pijaci u Čačku. Prodajna cena maline varirala je od 200 do 250 din/kg, za breskvu i nektarinu kupci je trebalo da odvoje od 60 do 80 dinara za kilogram, dok je kod grožđa najčešća cena iznosila 80 din/kg.

Zabeležena je prva ponuda grožđa sorte Hamburg protekle sedmice na Kvantaškoj pijaci u Beogradu po ceni od 90 din/kg. Ponuda i prodaja ostalih voćnih kultura bili su dosta slabi. Skuplji su u odnosu na predhodni period bili ananas, kupina i malina. Pad cena evidentiran je kod grožđa.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica