Cene voća za period 10-14.05.2019.

Cene voća za period 10-14.05.2019.

Protekle nedelje pojavila se prvi put sorta trešnje đurđevka, a došlo je i do pada cena kod jabuke.

Asortiman ponude voća na kvantaškoj pijaci u Beogradu bio je bogatiji, pošto su se protekle sedmice u prodaji pojavile prve trešnje sorte đurđevka proizvedene u Srbiji, kao i nektarine i kajsije iz uvoza. Pad cena evidentiran je kod breskve i banane, dok su skuplji bili jabuka i jagoda. Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu zabeležena je prodaja lubenice iz uvoza po ceni od 120 din/kg. Jeftiniji je bio limun.

Što se tiče zelene pijace u Leskovcu ponuda voća bila je bogatija, pošto se mogla pazariti trešnja po dominantnoj ceni od 300 din/kg. Na pijačnim tezgama u Loznici je svoje mesto po prvi put ove godine našla trešnja po ceni od 300 din/kg. Nešto slabija ponuda jagode uslovila je rast cene, pa se protekle nedelje najčešće mogla pazariti u rasponu cene od 200 do 300 din/kg.

Takođe je došlo do pada cene jabuke sa 60 na 50 din/kg, jagode sa 250 na 200 din/kg i oraha sa 900 na 800 din/kg, zbog slabije tražnje na zelenoj pijaci u Vranju.Ponuda voća bila je zadovoljavajuća na zelenoj pijaci u Pančevu. Tražnja poljoprivrednih proizvoda bila je prosečna. Skuplji su bili jabuka, grejpfrut, pomorandža, kivi, dok je pad cena evidentiran kod jagode.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica