Cene voća za period 07-11.09.2018.

Cene voća za period 07-11.09.2018.

Sve je bolja ponuda i asortiman sorti jabuka i grožđa na zelenim pijacama u Beogradu. Pojedine sorte grožđa su jeftinije. 

Ponuda sezonskog voća na zelenoj pijaci u Čačku je dobra. Ove sedmice u ponudi ima krušaka po ceni od 50 do 60 dinara. Toliko košta i jabuka čija ponuda se povećava. Breskva i nektarina se prodaju po ceni od 80 do 100 dinara, a ponuda im polako jenjava. Ove sedmice grožđe se prodaje po ceni od 80 do 100 dinara i ponuda mu je odlična.

U toku ove nedelje na zelenoj pijaci u Vranju nije bilo značajnijih promena cena voća, tako da su one uglavnom na prošlonedeljnom nivou. Ponuda i tražnja se nisu menjale i ostale su na nivou od prošle nedelje.

Dosta bolji asortiman voća bio je ove nedelje na zelenoj pijaci u Loznici. Poskupljenje je zabeleženo kod banana, a pad cene kod breskvi.

Ponuda jabuka se povećala i na kvantašu, pa su i cene niže nego prošle nedelje. Nastavljena je dobra ponuda grožđa i pala je cena kod pojedinih sorti. Pad cene zabeležen je i kod banane, limuna i kruški. Smanjuje se ponuda breskvi, nektarina i šljiva, pa su i cene porasle. Zabeležena je prva ponuda dunje u toku ove sezone.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica