Cene voća za period 05-09.07.2019.

Cene voća za period 05-09.07.2019.

Prošle nedelje na pijacama najčešće su se mogle kupiti kajsije, nektarine i breskve. Na nekim pijacama su bile skuplje, a ne nekim jefitnije.

Na kvantašu u Beogradu je dominirala ponuda breskve, kajsije i nektarine. Pad cena zabeležen je kod borovnice, šljive, kupine i grožđa belog ostalog. Bogatija ponuda kajsije, breskve, nektarine i kupine a slabija ponuda trešnje i jagode karakteristika je zelene pijace Kalenic u Beogradu.

U toku protekle nedelje na zelenoj pijaci u Vranju je došlo do pada cene breskve zbog bolje ponude. Skuplji su bili kajsija, zbog veće tražnje, malina zbog veće otkupne cene i pomorandže zbog boljeg kvaliteta.

Bolja ponuda breskve, kajsije i nektarine na pijačnim tezgama u Pirotu doprinela je padu cena. Evidentirana je prodaja sveže šljive, a cena 100 din/kg. Na zelenoj pijaci u Loznici su u ponudi voća dominirali breskva, nektarina i kajsija. Višnja je veoma brzo prošla i trenutno u ponudi ima samo marele.

Na zelenoj pijaci u Čačku u ponudi pojavila borovnica po ceni od 700 din/kg. Za breskvu i nektarinu su kupci trebali da izdvoje 80 din/kg, dok je kod kajsije dominirao iznos od 70 din/kg. Za višnju je trebalo izdvojiti od 50 do 60 din/kg, a za malinu od 200 do 250 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica