Cene voća na zelenim pijacama za period 15-19.08.2016.

Cene voća na zelenim pijacama za period 15-19.08.2016.

Na pijačnim tezgama sa voćem protekle nedelje cene su pale bananama, borovnicama i šljivama, ali su zato breskve, limun i kupine poskupele.


Na pijaci u Vranju evidentiran je pad cene banane sa 150 na 130 din/kg zbog bolje ponude, dok su cene ostalog voća uglavnom bile na prošlonedeljnom nivou. Ponuda i tražnja uglavnom je bila nepromenjena.

Na čačanskoj pijaci, kao i prethodne sedmice, prodajna cena malina varirala je od 200 do 220 din/kg. Za šljivu su kupci trebali da izdvoje od 40 do 50 din/kg, dok je kod jabuke dominirao iznos od 50 din/kg. Protekle nedelje orah se prodavao po dominantnoj ceni od 600 din/kg. Ostale cene nisu se menjale u odnosu na protekli period.

U Beogradu je na kvantaškoj pijaci izostala prodaja kajsije. Nastavljen je trend dobre ponude šljive, breskve i nektarine, a iz dana u dan bolja je ponuda grožđa, kako iz uvoza, tako i domaćeg. Sa druge strane, ponuda maline, kupine i borovnice bila je slabija, a jagoda je mogla da se pazari po ceni od 200 din/kg. Kada je reč o cenama, zabeležen je pad kod borovnice, šljive, grožđa sorte Kardinal, jabuke Greni Smit i Zlatni delišes iz uvoza. Za razliku od njih, skuplje su bile breskve, limun i kupine u odnosu na prethodni period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica