Cene stoke na stočnim pijacama za period 07-11.11.2016.

Cene stoke na stočnim pijacama za period 07-11.11.2016.

U nedelji za nama tovna junad je poskupela u Požarevcu i Obrenovcu, svinje su jeftinije u Šumadiji, a dviske skuplje u Kragujevcu. 

 

U Požarevcu je prošle nedelje evidentiran rast otkupne cene tovne junadi, telesne mase veće od 480 kilograma. Krave za klanje su, sa druge strane, bile jeftinije. Na području Podunavlja skuplji su bili utovljeni bikovi simentalske rase, telesne mase veće od 500 kilograma. Najčešća otkupna cena za njih bila je 240 din/kg. Na stočnoj pijaci u Obrenovcu, zabeležena je prodaja svega nekoliko teladi simentalske rase mase do 160 kilograma i to po ceni od 420 din/kg. To ukazuje na poskupljenje od 10din/kg u odnosu na prethodnu nedelju. Pad prodajne cene krava za klanje simentalske rase zabeležen je na pijaci žive stoke u Kraljevu. One su se prodavale po ceni od 120 din/ kg. U klanicama na području Južnog Banata nije bilo promena u odnosu na prošlu nedelju.

Prasad je poskupela u klanicama na području Šumadije. Za razliku od njih, niže su bile otkupne cene obe kategorije tovnih svinja. U klanicama na podruju Braničeva zabeležen je rast otkupnih cena tovnih svinja, telesne mase od 80 do 120 kilograma, kao i krmača za klanje. U Obrenovcu je bila slaba ponuda prasadi do 15 kilograma. Cena po kojoj su se mogli kupiti iznosila je 200 din/kg. Ponuda prasadi od 16 do 25 kilograma bila je takođe lošija, a prodajna cena bila je na prošlonedeljnom nivou.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu zabeležen je rast cene dviski na 160 din/kg. Otkupne cene jagnjadi i ovaca bile su niže u odnosu na predhodni period u klanicama na području Šumadije, a ponuda jagnjadi bila je lošija na stočnoj pijaci u Obrenovcu. Za ovce su kupci trebali da izdvoje 170 din/kg, a ovnova za priplod nije bilo u ponudi. Kod jaradi je dominirala cena od 200 din/kg, a koze su se mogle pazariti po ceni od 125 din/kg. Pad prodajnih cena u odnosu na prošlu nedelju evidentiran je na stočnoj pijaci u Kraljevu. Kod jagnjadi je dominirao iznos od 230 din/kg, a kod jaradi 150 din/kg.`

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica