Cene povrća za period 30.11-04.12.2018.

Cene povrća za period 30.11-04.12.2018.

U toku protekle nedelje usled mraza i niskih temperatura bila je nešto slabija ponuda povrća na zelenim pijacama širom Srbije.

Na zelenoj pijaci u Čačku, krompir i crni luk su se prodavali po ceni od 50 do 60 din/kg, a šampinjoni po ceni od 200 din/kg. Cena kupusa varirala je od 25 do 30 din/kg. Ponuda paprike bila je slabija, pa je cena varirala od 100 do 160 din/kg. Ponuda krastavca kornišona je takođe bila slabija ali je i cena u padu, pa se kretala od 100 din/kg.

Po istoj ceni kupci su pazarili i paradajz i tikvice.

Na zelenoj pijaci u Vranju što se povrća tiče evidentiran je rast cene krompira belog, krompira crvenog, paprike ljute i paradajza. Cene ostalih povrtarskih kultura su mirovale.

Na zelenoj pijaci u Loznici bila je solidna ponuda povrća. Niže su bile cene brokoli, kelja i karfiola, a više krastavca salatara, crnog luka i paradajza.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je dosta slabija ponuda i prodaja povrća na prodajnim punktovima prvenstveno zbog otežanog skladištenja proizvoda. Niže cene u odnosu na prethodni period zabeležene su kod blitve, kelja pupčara, mladog crnog luka, rotkve, praziluka i zelene salate. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, krastavac salatar, crni luk, paprika, patlidžan i krompir. 

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica