Cene povrća za period 30.08-04.09.2019.

Cene povrća za period 30.08-04.09.2019.

Zabeležena prva pojava kornišona na pijacam u Srbiji.

Dobra ponuda povrća nastavljena je i ove nedelje na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Rast cene zabeležen je kod blitve, brokole, lubenice i spanaća, dok je pad kod dinje, karfiola, paprike ljute i crvene, paradajza, paškanata, peršuna korenaša, praziluka i zelene salate. Prva ponuda kornišona evidentirana je ove nedelje.

Ponuda povrća bila je dobra, kao i prethodnih nedelja na zelenim pijacama u glavnom gradu. Do pada cena došlo je kod karfiola, belog luka, ljute paprike, paradajza i patlidžana, dok je rast bio kod paprike babure.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu u odnosu na prethodnu nedelju došlo je do rasta cena kod svih vrsta paprika i kupusa, a do pad cene patlidžana i tikvica.

U Vranju je došlo do pada cene blitve i praziluka, a do rasta cene boranije, krompira, luka crnog i zelene salate. Ponuda i tražnja je bolja nego prošle sedmice.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrća bila je dobra. Tikvice su se mogle kupiti za 40 ili 50 dinara, a krompir za 50 ili 60 dinara. Cena paradajza je varirala od 80 do 100 dinara, dok je kod crnog luka cena bila od 70 do 80 dinara. Cena paprika je iznosila 70 do 120 dinara. Cene ostalih poljoprivrednih proizvoda se nisu menjale.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica