Cene povrća za period 27-31.9.2019.

Cene povrća za period 27-31.9.2019.

Nije bilo značajne promene u obimu ponude i prodaje povrća na prodajnim punktovima kvantaške pijace u Beogradu. Po prvi put se u ponudi ove sezone pojavio kelj pupčar po ceni od 250 din/kg.

Nije bilo značajne promene u obimu ponude i prodaje povrća na kvantašu u Beogradu. Po prvi put se u ponudi ove sezone pojavio kelj pupčar po ceni od 250 din/kg. Evidentiran je rast cena brokoli, kelja, krastavca kornišona, paradajza, paprike babure, paprike ostale, patlidžana, praziluka i tikvice. Za razliku od njih jeftiniji su bili dinja, lubenica, kupus, paprika šilja, spanać i zelje.

Nastavljen je trend dobre ponude povrća na zelenoj pijaci Skadarlija u Beogradu. Skuplji su bili blitva, cvekla, dinja, karfiol, lubenica, patlidžan i tikvica. Za razliku od njih jeftiniji su bili brokoli, kupus, paprika šilja, čeri paradajz i spanać

Na tezgama zelene pijace u Leskovcu u prodaji se pojavio krastavac kornišon po ceni od 100 din/kg. Došlo je do rasta cena šljive, blitve i karfiola, boranije žute, paprike šilje, paprike ljute i paradajza. Evidentiran je pad cena krastavca salatara i praziluka.

Što se povrća na zelenoj pijaci u Čačku tiče najprodavaniji su bili paprika po ceni od 70 do 120 din/kg. Za tikvice i krompir je trebalo izdvojiti od 50 do 60 din/kg, a za paradajz od 80 do 100 dinara. Prodajna cena šargarepe varirala je od 50 do 60 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica