Cene povrća za period 27-31.07.2018.

Cene povrća za period 27-31.07.2018.

Prethodni period obeležila je nešto slabija ponuda povrća na pijačnim tezgama u Srbiji.

 

Na zelenim pijacama u Čačku, niže su bile cene lubenice i paprike šilje u odnosu na predhodni period.

Na pijacama u Vranju zabeležen je rast cena krastavca salatara, krompira i paradajza. Ponuda i tražnja poljoprivrednih proizvoda bila je na prošlonedeljnom nivou.

Na pijaci u Loznici obim ponude i tražnje povrća bio je na zavidnom nivou. U pogledu cena došlo je do rasta cena lubenice, patlidžana i rena. Za razliku od njih jeftijiji su u odnosu na predhodni period bili krompir, kupus, crni luk i praziluk.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu prosečna je bila ponuda povrća, ali je prodaja proizvoda bila slaba tokom poslednje nedelje jula. Skuplji su u odnosu na predhodni period bili kupus, lubenica, dinja i paprika ljuta. Za razliku od njih niže su cene evidentirane kod boranije, cvekle, mladog crnog luka, paškanata, peršuna korenaša, patlidžana, zeleni i zelene salate.

Na Kalenić pijaci u Beogradu malo slabija bila je ponuda povrtarskih kultura na pijačnim tezgama. Obim prodaje takođe je bio slabiji u odnosu na predhodni period. U pogledu cena evidentiran je pad kod kupusa, tikvice, zelene salate i zelja. Za razliku od njih skuplji su bili dinja i karfiol.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica