Cene povrća za period 26-30.01.2018.

Cene povrća za period 26-30.01.2018.

Tokom protekle nedelje na kvantaškoj pijaci u Beogradu u ponudi je bilo sveže boranije iz uvoza koja se prodalava za 250 dinara po kilogramu.

 

Na zelenim pijacama u Vranju, došlo je do pada cene cvekle, paprike ljute i praziluka. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krastavac salatar i zelena salata. 

Na pijačnim tezgama u Loznici zabeležena je dosta dobra ponuda kvalitetnog povrća. Skuplji su u odnosu na prethodnu sedmicu bili blitva, celer, beli krompir, crni luk, peršun korenaš, paškanat i zelen. Pad cena evidentiran je kod kelja, pasulja belog, pasulja šarenog, praziluka, spanaća i zelene salate.

Dosta dobra bila je ponuda povrća na zelenoj pijaci u Čačku. Krompir se prodavao po ceni od 30 do 40 din/kg, a šampinjoni za 200 din/kg. Za spanać su kupci najčešće trebali da izdvoje od 100 do 120 din/kg, dok je kod paprike dominirao iznos od 300 din/kg.  

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu, kada je u pitanju ponuda povrtarskih kultura, nije bilo značajnije promene na prodajnim punktovima u odnosu na prethodnu sedmicu. Mogla se pazariti sveža boranija iz uvoza po ceni od 250 din/kg. Zabeležen je rast cena celera, krastavca salatara, patlidžana, mladog krompira, paprike babure i tikvice. Niže su cene bile kod dinje, kelja, mladog crnog luka i šampinjona.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica