Cene povrća za period 25-29.05.2018.

Cene povrća za period 25-29.05.2018.

Proteklu nedelju obeležila je dobra ponuda sezonskog povrća na zelenim pijacama u našoj zemlji.

Na Kalenić pijaci u Beogradu dobra je bila ponuda sezonskog povrća. Skuplji su bili blitva, brokoli i spanać. Pad cena zabeležen je kod boranije, dinje, krastavca, mladog krompira, paprike babure, paprike šilje i tikvica.

Na zelenoj pijaci u Loznici dobra je bila ponuda povrća. Jeftiniji su bili blitva, šarena boranija, mladi krompir, grašak u mahuni, krastavac salatar, paprika babura i šampinjoni u odnosu na prethodni period. Poskupeli su cvekla, šargarepa i paradajz.

U Vranju je kod povrća je zabeležen rast cena mladog krompira, mladog kupusa, paprike babure, paprike ostale, rotkvice i spanaća. Jeftinija je bila cvekla u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci u Pančevu zabeležen je rast cene blitve, brokolija, celera, mladog belog luka, patlidžana, zelene salate i šargarepe.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu nastavljen je trend bolje ponude mladog krompira i krastavca salatara, što je uslovilo pad cene. Niže su ,takođe, bile cene celera, praziluka, patlidžana, paradajza i tikvice. Za razliku od njih skuplji su u odnosu na prethodni period bili kelj, šampinjoni, paškanat, peršun korenaš i zelje.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica