Cene povrća za period 24-28.08.2018.

Cene povrća za period 24-28.08.2018.

U toku protekle nedelje zabeležena je dobra ponuda sezonskog povrća na zelenim pijacama širom Srbije. 

Na zelenoj pijaci u Vranju kod povrća je ove sedmice došlo do pada cene krastavca, krompira belog i crvenog, luka crnog, šargarepe i tikvica, a do rasta cene paprike ostale, paprike šilje i patlidžana. Cene ostalog povrća uglavnom su ostale na prošlonedeljnom nivou. Ponuda i tražnja su bolje u odnosu na prošlu nedelju. 

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda je dobra. Krompir i crni luk su se prodavali po ceni od 50 do 60 dinara za kilogram. Kupus je ove sedmice bio 30 dinara, lubenice 25, a dinje 60 dinara. Ponuda krastavaca kornišona je dobra i sada je cena od 100 do 150 dinara. Paprika se prodaje po ceni od 60 do 80 dinara za kilogram. Krastavac salatar od 40 do 60 dinara za kilogram. Cena paradajza je od 50 do 80 dinara.

Ponuda sezonskog povrća na zelenim pijacama u Beogradu je dobra. Dobra ponuda crvene paprike uticala je na pad cene.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu prvi put se na prodajnim punktovima ove sedmice mogao pazariti krastavac kornišon po ceni od 100 din/kg. Znatno bolja ponuda paradajza i krastavca salatara uslovila je pad cena. Pored njih jeftiniji su bili blitva, brokoli, kupus, pasulj beli, pasulj zuti, praziluk, zelena salata i zelje. Obim prodaje bio je malo bolji.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica