Cene povrća za period 23-28.08.2019.

Cene povrća za period 23-28.08.2019.

Tokom protekle nedelje došlo je rasta cena kod zelene salate i šargarepe, a jeftinije su bile paprike u Leskovcu.

Uobičajena je ponuda povrća na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Sezona dinja polako prolazi, pa je cena porasla. Rast je još zabeležen kod karfiola, celera, kupusa, tikvica i zelene salate. Do pada cene je došlo kod lubenice i paradajza, jer je ponuda dosta dobra. Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu u odnosu na prethodnu nedelju imamo pad cena svih vrsta paprike i manji porast cene krastavca, dok su cene ostalih proizvoda na nivou od prošle nedelje.

Bogata ponuda povrća bila je i ove nedelje na zelenoj pijaci u Beogradu. Loša ponuda brokolija, karfiola, patlidžana i spanaća dovela je do rasta cene ovih proizvoda. Rast cene je zabeležen i kod dinje, iz razloga sto se ponuda polako smanjuje. Tokom ovog period došlo je do pada cena kod celera, krompira, paprika, usled povećane ponude.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu došlo je do manjeg pada cena svih vrsta paprika, dok su cene ostalih proizvoda nepromenjene. Ponuda povrća na zelenoj pijacu u Čačku bila je dobra. Tikvice su se prodavale po ceni od 40 do 50 dinara. Krompir je koštao od 50 do 60 dinara. Cena paradajza je od 80 do 100 dinara. Cena paprika je najčešće bila 140 dinara.

Ponuda i tražnja povrća na zelenoj pijaci u Vranju je na nivou od prošle nedelje. U toku ove nedelje došlo je do rasta cene blitve, dinje, krastavca salatara, kupusa, lubenice, luka belog, pasulja, peršuna lišćara, šargarepe i zelene salate.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica