Cene povrća za period 23-27.06.2017.

Cene povrća za period 23-27.06.2017.

Ponuda lubenice iz uvoza je na zelenim pijacama tokom protekle nedelje bila slaba.

Na zelenoj pijaci u Čačku slabija ponuda spanaća uticala je na rast cena te kulture, pa se najčešće mogao kupiti po ceni od 150 din/kg. Za tikvice je trebalo izdvojiti od 40 do 50 din/kg, dok je kod krastavca salatara dominirao iznos od 50 din/kg. Kod paradajza je cena varirala od 90 do 160 dinara. Solidna je bila ponuda paprike, a cena se kretala od 90 do 100 din/kg. Ponuda lubenice iz uvoza bila je slaba, a cena se kretala od 50 do 60 din/kg, dok je za dinju trebalo izdvojiti od 140 do 150 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju niže su cene bile kod mladog krompira, paprike ostale, paprike babure, šargarepe i zelene salate. Rast cena zabeležen je kod krastavca salatara i crnog luka.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu bila je bogata i raznovrsna ponuda povrća protekle sedmice. Pad cena evidentiran je kod blitve, brokolija, celera, dinje, krastavca salatara, mladog krompira, belog luka, crnog luka, paprike i paradajza. Na tržištu su dominirali mladi peršun i paškanat, što je uslovilo rast cena ovih proizvoda. Pored njih, skuplji su bili spanać, zelena salata, kupus i praziluk.

 

 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica