Cene povrća za period 20-24.10.2017.

Cene povrća za period 20-24.10.2017.

Na kvantašu u Beogradu bolja ponuda zelene salate, brokoli i karfiola!

Znatno bolja ponuda zelene salate, brokoli i karfiola uslovili su značajan pad cena ovih kultura na kvantaškoj pijaci u Beogradu tokom treće nedelje oktobra. Pored njih jeftiniji su bili blitva, krastavac kornišon, mladi crni luk, paprika ostala, patlidžan, zeleni paradajz, praziluk, šampinjoni, spanać i tikvice. Za razliku od njih skuplji su bili celer, kelj pupčar, krompir, paradajz i zelje.

Bolja ponuda karfiola uslovila je pad cene na zelenoj pijaci u Čačku pa je dominirao iznos od 70 din/kg. Krompir se prodavao po ceni od 30 do 40 din/kg. Kod šampinjona je dominirao iznos od 200 din/kg, a za paradajz 60 do 70 din/kg. Najčešća prodajna cena kupusa protekle sedmice iznosila je 40 din/kg, dok je kod krastavca kornišona cena varirala od 100 do 120 din/kg.

Bogata je bila ponuda raznovrsnog povrća na zelenoj pijaci u Loznici protekle nedelje. Kupusa je sve više u ponudišto je uslovilo pad cene. Kod ostalih povrtarskih kultura niije bilo promene.

Na zelenoj pijaci u Vranju je tokom protekle nedelje došlo do rasta cene blitve, krompira, kupusa, paprike šilje, paprike ostale, paprike ljute, paradajza i zelene salate. Jeftiniji su bili karfiol, krastavac kornišon, beli luk, tikvice i zelena salata.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica