Cene povrća za period 19-23.07.2019.

Cene povrća za period 19-23.07.2019.

Protekle nedelje bolja je bila ponuda povrća na pijacama. Lubenice su bile jefitinije dok je cena paradajza varirala od grada do grada.

Solidna je bila ponuda povrća na kvantaškoj pijaci u Beogradu, ali je obim prodaje bio prosečan. Bogatija ponuda lubenice i dinje uticala je na pad cena. Jeftiniji su još bili cvekla, paprika babura, paprika šilja i šargarepa. Rast cena evidentiran je kod zelene salate, patlidžana i žutog pasulja. Na kvantašu u Leskovcu cene krompira, dinje, crnog luka i šargarepe bile niže u odnosu na predhodnu sedmicu.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu nastavljen je trend pada cene celera. Za razliku od njega skuplji je bio beli luk. Na Skadarlija pijaci u Beogradu ponuda povrća bila je prosečna, a prodaja slaba. Rast cena evidentiran je kod boranije, brokoli, karfiola, krastavca salatara, spanaća i zelja. Jeftiniji su bili dinja, lubenica, crni luk, paškanat, peršun korenaš, patlidžan, praziluk, šargarepa i zelen.

Na zelenoj pijaci u Vranju zabeležen je pad cena kupusa, lubenice, luka crnog, paprike babure, paprike ostale, paprike šilje i paprike ljute. Ponuda i tražnja poljoprivrednih proizvoda bili su na prošlonedeljnom nivou.

Što se povrća tiče na zelenoj pijaci u Čačku za tikvice i crni luk je trebalo izdvojiti od 70 do 80 din/kg, šampinjone 200 din/kg. Cena paradajza varirala je od 70 do 100 din/kg dok je kod paprike dominirao iznos od 140 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica