Cene povrća za period 16 – 20.11.2018.

Cene povrća za period 16 – 20.11.2018.

Kvalitetna ponuda povrća na domaćim pijacama zbog adekvatnih vremenskih uslova. Cene većine proizvoda ostale su na prošlonedeljnom nivou, međutim, obim prodaje je i dalje slab.

Na beogradskom kvantašu ponuda povrća je raznovrsna. I pored toga, nastavlja se višenedeljni trend slabog prometa. Jeftiniji su bili blitva, kelj pupčar, šargarepa i zelena salata. Rast cena evidentiran je kod boranije, karfiola, krastavca salatara, paprike ljute i ostale, patlidžana, praziluka i tikvica.

Ponuda povrća je dobra i na pijaci Kalenić. Pad cena je primećen kod brokolija, karfiola i krastavca salatara, dok je rast cena primećen kod tikvica i paradajza.

U Vranju je zabeležen rast cena krastavca salatara, krompira belog i crvenog, luka belog, praziluka, spanaća i zelene salate. Obim prometa je povećan u poređenju sa prethodnom sedmicom.

Dosta dobra ponuda povrća je bila i na pijaci u Čačku. Cena krompira i crnog luka se kretala od 50 do 60 din/kg, a kupusa od 15 do 20. Primećena je slabija ponuda paprike čija se cena kretala od 100 do 160 din/kg. Krastavac kornišon se prodavao po ceni od 100 do 150 din/kg, a ponuda je bila takođe slabija. Za tikvicu i paradajz trebalo je izdvojiti, u proseku, 100 a za patlidžan od 40 do 60 din/kg.

 

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica