Cene povrća za period 15-19.12. 2017.

Cene povrća za period 15-19.12. 2017.

Tokom protekle nedelje na pijacama u Srbiji zabeležena je bogata ponuda povrća za ovo doba godine.

Na zelenim pijacama u Čačku krompir se prodavao po ceni od 30 do 40 din/kg, a crni luk od 50 do 60 din/kg. Kod šampinjona je dominirao iznos od 200 din/kg, a kod tikvice iznos od 180 din/kg. Za kupus je trebalo izdvojiti od 20 do 25 din/kg, a za spanać od 100 do 120 din/kg. Kod praziluka je dominirao iznos od 100 din/kg.

Na zelenim pijacama u Vranju došlo je do rasta cene blitve, krastavca salatara, kupusa, paradajza i zelene salate. Dominantne cene ostalih povrtarskih kultura bile su nepromenjene. Ponuda i tražnja poljoprivrednih proizvoda bili su na prošlonedeljnom nivou.

Na pijacama u Loznici protekle nedelje rast cena evidentiran je kod cvekle, karfiola, kupusa, mladog crnog luka, rotkve i zelene salate. Niže su bile cene celera, crnog luka peršuna korenaša i paškanata.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu slabija je bila ponuda paprike što se odrazilo na rast cene. Pored paprike skuplji su bili brokoli, karfiol, beli luk i paradajz. Za razliku od njih jeftiniji su bili celer, kelj pupčar, patlidžan, praziluk i spanać.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.