Cene povrća za period 15-19.06.2018.

Cene povrća za period 15-19.06.2018.

Ponuda sezonskog povrća je sve bolja na pijačnim tezgama. U protekloj nedelji zabeležen je pad cena kod boranije, cvekle, spanaća, dinje, krastavca, kupusa, lubenice, crnog luka, paprike babure i paradajza.

Na zelenoj pijaci u Čačku mladi krompir se mogao pazariti po ceni od 50 do 70 din/kg, dok je kod kupusa dominirao iznos od 60 din/kg. Za lubenicu je trebalo izdvojiti 70, a za dinju 80 din/kg. Paprika se najčešće prodavala po ceni od 140 din/kg. Prodajna cena krastavca salatara i tikvice varirala je od 40 do 60 din/kg, a paradajza od 60 do 120 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju što se povrća tiče dobra je bila ponuda i prodaja posebno sezonskih kultura. Evidentiran je pad cena boranije, dinje, kelja, paprikre, tikvice, zeleni i šargarepe.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu, zabeležena je bolja ponuda paradajza, boranije, celera, karfiola, kupusa, lubenice, dinje, kelja, paprike i crnog luka na prodajnim punktovima uslovila je pad cena u odnosu na prethodni period. Za razliku od njih skuplji su bili zelena salata, spanać, tikvice i brokoli.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica