Cene povrća za period 13-17.07.2018.

Cene povrća za period 13-17.07.2018.

U toku protekle nedelje bila je dobra ponuda porvtarskih kultura na svim prodajnim punktovima u Beogradu, međutim obim prometa je bio vrlo slab, pa su proizvođači i prodavci ostali nezadovoljni. 

Na Kalenić pijaci u Beogradu što se povrća tiče, pad cene evidentiran je kod brokolija, karfiola, krompira, paprike šilje, tikvice, patlidžana i šargarepe. Jedino je skuplja bila boranija u odnosu na prethodni period.

Na zelenoj pijaci u Čačku krompir se prodavao po ceni od 40 do 50, a crni luk po ceni od 50 do 60 din/kg. Kod kupusa i dinje je protekle nedelje cena uglavnom iznosila 60 din/kg, a kod lubenice 25 din/kg. Za papriku kupci je trebalo da izdvoje 80 din/kg, dok je kod paradajza cena varirala od 50 do 80 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Pančevu zabeležena je dobra ponuda povrća. Niže cene bile su kod blitve, brokoli, kupusa, lubenice, paprike, šargarepe i belog pasulja. U odnosu na prethodni period poskupeo je krastavac salatar, celer, zelena salata i peršun korenaš.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu jeftiniji su u odnosu na prethodni period bili celer, cvekla, kupus, spanać, patlidžan, šargarepa i tikvica. Rast cena zabeležen je kod paprike šilje, mladog crnog luka i karfiola.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica