Cene povrća za period 11-15.05.2018.

Cene povrća za period 11-15.05.2018.

Tokom protekle nedelje na pijacama u Srbiji zabeležena je dobra ponuda povrća, a kod mladog kupusa registrovana je visoka cena. 

Na zelenim pijacama u Pančevu došlo je do pada cene paprike i zeleni dok su u odnosu na prethodni period bili skuplji krastavac salatar, mladi crni luk i paradajz.

Na pijacama u Čačku, mladi kupus se mogao pazariti po ceni od 100 din/kg. Kod paprike je dominirao iznos od 300 din/kg, dok su kupci za krastavac salatar trebali da izdvoje od 100 do 150 din/kg. Najčešća prodajna cena paradajza iznosila je 200 din/kg, dok su se tikvice mogle pazariti po ceni od 120 do 130 din/kg.

Na pijacama u Vranju evidentiran je pad cene blitve, krastavca salatara, krompira mladog, paprike babure, paprike ostale, rotkvice i šargarepe. Skuplji je bio beli luk.

Na pijacama u Loznici evidentiran je pad cena graška, tikvica, krastavaca, paradajza i mladog krompira. Još uvek je visoka cena mladog kupusa, pošto je dominirao iznos od 95 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu raznovrsna je bila ponuda povrća protekle nedelje. Znatno slabija ponuda spanaća uslovilsa je rast cena. Skuplji su bili blitva, brokoli, cvekla, mladi kupus, paškanat, peršun korenaš, paprika šilja, patlidžan, rotkvica i zelje. Za razliku od njih niže su bile cene graška u mahuni, krastavca salatara, praziluka, tikvice i zelene salate.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica