Cene povrća za period 10-14.11.2017.

Cene povrća za period 10-14.11.2017.

Bogata ponuda povrća na pijacama u Srbiji.

Na Zelenoj pijaci u Loznici bila je raznovrsna ponuda povrća, a paprike ima u izobilju. Zelene salate i mladog luka sve je više u ponudi. Cena karfiola je skočila u odnosu na prethodni period. Pojavio se u prodaji i kelj pupčar po ceni od 200 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do pada cene karfiola, kupusa, paprike babure, paprike šilje, paprike ostale, paprike ljute, paradajza i zelene salate. Skuplji su u odnosu na prethodni period bili krompir i zelje.

Na pijacama u Čačku Krompir se prodavao od 30 do 40 din/kg. Kod tikvice je dominirao iznos od 60 din/kg. Dobro je interesovanje kupaca bilo za kupus koji se mogao pazariti po ceni od 40 do 50 din/kg.

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu protekle sedmice u ponudi povrća dominirali su šargarepa, krompir, crni luk, kupus i spanać. Evidentiran je pad cena kod šampinjona i kelja pupčara. Za razliku od njih skuplji su bili boranija, karfiol, krastavac salatar, krastavac kornišon, paprika, zeleni paradajz, patlidžan, tikvica i zelena salata.

Izvor: Stips

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica